Ingrediënten
- 2 aubergines, het velletje schuin ingesneden
- 3 puntpaprika’s
- 4 knoflooktenen, gepeld en fijngesneden
- Aluminiumfolie
- 6 groene asperges
- Olijfolie
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl. paprikapoeder
- Zout
- Zwarte peper
- Citroensap
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Wikkel 2 aubergines en de knoflook in een vel aluminiumfolie en leg op het ovenrooster.
- Leg de puntpaprika’s op het ovenrooster.
- Controleer na 25-30 minuten of de groenten zacht zijn. Zo niet, dan nog wat langer laten garen en om de 5 minuten de gaarheid controleren.
- Terwijl de groenten in de oven garen, 8 groene asperges kort grillen of kort bakken in olijfolie.
- Haal aubergines uit de aluminiumfolie en verwijder de velletje. Verwijder bij de puntpaprika’s ook de zaadlijsten en de steeltjes.
- Doe 1 aubergine en 1 paprika met de tomatenpuree en de paprikapoeder in een keukenmachine of in de maatbeker van een staafmixer.
- Draai de groenten tot een gladde saus.
- Voeg zoveel olijfolie toe tot de saus iets bindt.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
- Snijd de overgebleven aubergine en puntpaprika’s in repen. Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en schep een paar keer om.
- Zet een ring op een bord en leg eerst de aubergine en dan de paprika in de ring. Duw iets aan en trek vervolgens de ring langzaam omhoog.
- Herhaal deze handeling op andere borden tot de groenten zijn verwerkt.
- Bestrooi het gerecht met de kaas en serveer met de saus.
- Garneer het gerecht met de groene asperges.
Gegrilde aubergine