Ingrediënten
Vulling (farce) voor 1 jong haantje voor 2 personen
- 20 g boter
- 100 g champignons, fijngehakt
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 100 g gerookte spek
- 100 g kalfsgehakt
- 1 dl cognac
- 1 theel. rozemarijn, fijngesneden
- 1 theel. zwarte peper
- 2 eieren
- 1 witte boterham, geroosterd en in blokjes gesneden
Verder
- 1 jong haantje (coquelet)
- 100 g boter, gesmolten
- Zout
- Witte peper
Bereiding
Klassieke barbecue
Gaar het haantje in een matig verwarmde, afgesloten barbecue. Reken op een garingstijd van 15 minuten per kant. Bestrijk het haantje een paar keer met gesmolten boter. Het haantje is klaar als je tussen de poten en borst een kerntemperatuur meet van 75 °C. Het sap van een gaar haantje is helder.
Big Green Egg
Stel de temperatuur van de Big Green Egg in op 150 °C. Leg het haantje in de Big Green Egg. Bestrijk het haantje een paar keer met gesmolten boter. Meet na een halfuur de kerntemperatuur met de vleesthermometer. Het haantje is klaar als je tussen de poten en borst 75 °C meet. Het sap van een gaar haantje is helder.