Ingrediënten

  • 5 preien, in ringen gesneden.
  • 2 sjalotten, in ringen gesneden.
  • 1 flinke pastinaak, geschild en in kleine stukken gesneden.
  • 1 winterwortel, geschild en in kleine stukken gesneden.
  • Boter.
  • 3 dl kippen- of groentebouillon.
  • 2 theelepels venkelzaad.
  • Slagroom.
  • Zout.
  • Witte peper uit de molen.
  • 100 g oude kaas.

Bereiding

  • Laat 2 eetlepels boter in een koekenpan smelten. Voeg de groenten toe, zet de deksel op de pan en laat op laag vuur garen.
  • Schenk de bouillon bij de groenten, voeg het venkelzaad toe en kook op laag vuur tot een gebonden soep.
  • Breng de soep op smaak met een scheutje room, een flinke klont boter, zout en peper.
  • Verbrokkel de oude kaas in kleine stukjes en voeg aan de soep toe.
Preisoep