Ingrediënten
- 5 preien, in ringen gesneden.
- 2 sjalotten, in ringen gesneden.
- 1 flinke pastinaak, geschild en in kleine stukken gesneden.
- 1 winterwortel, geschild en in kleine stukken gesneden.
- Boter.
- 3 dl kippen- of groentebouillon.
- 2 theelepels venkelzaad.
- Slagroom.
- Zout.
- Witte peper uit de molen.
- 100 g oude kaas.
Bereiding
- Laat 2 eetlepels boter in een koekenpan smelten. Voeg de groenten toe, zet de deksel op de pan en laat op laag vuur garen.
- Schenk de bouillon bij de groenten, voeg het venkelzaad toe en kook op laag vuur tot een gebonden soep.
- Breng de soep op smaak met een scheutje room, een flinke klont boter, zout en peper.
- Verbrokkel de oude kaas in kleine stukjes en voeg aan de soep toe.
Preisoep