Voor 4 personen
- 500 g bloemige aardappelen, geschild;
- Zout;
- 125 g boter, in blokjes gesneden;
- 15 cl volle melk;
- ¼ boerenkool, in grove stukjes gesneden;
- Olijfolie;
- 2 dl groente-jus;
- 100 g pijnboompitjes.
Bereiding
- Kook de aardappelen gaar in ruim water met een snuf zout;
- Stamp de aardappelen fijn of passeer ze door een groentemolen;
- Doe de puree in een pan en zet op een zacht vuur. Spatel de klontjes boter door de puree tot ze helemaal zijn opgenomen;
- Breng de melk aan de kook en schenk deze al roerend door de puree;
- Houd de puree warm;
- Verhit op middelhoog vuur wat olie in een koekenpan. Bak de boerenkool tot deze krokant begint te worden;
- Verhit op middelhoog vuur wat olie in een koekenpan. Bak de pijnboompitjes in de pan tot ze goudbruin kleuren;
- Verdeel de puree over 4 borden. Maak een kuiltje in de puree en schenk daar wat warme groente-jus in;
- Verdeel de boerenkool en daarna de pijnboompitten over de borden.
Gebakken boerenkool