Voor 4 personen

  • 500 g bloemige aardappelen, geschild;
  • Zout;
  • 125 g boter, in blokjes gesneden;
  • 15 cl volle melk;
  • ¼ boerenkool, in grove stukjes gesneden;
  • Olijfolie;
  • 2 dl groente-jus;
  • 100 g pijnboompitjes.

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar in ruim water met een snuf zout;
  • Stamp de aardappelen fijn of passeer ze door een groentemolen;
  • Doe de puree in een pan en zet op een zacht vuur. Spatel de klontjes boter door de puree tot ze helemaal zijn opgenomen;
  • Breng de melk aan de kook en schenk deze al roerend door de puree;
  • Houd de puree warm;
  • Verhit op middelhoog vuur wat olie in een koekenpan. Bak de boerenkool tot deze krokant begint te worden;
  • Verhit op middelhoog vuur wat olie in een koekenpan. Bak de pijnboompitjes in de pan tot ze goudbruin kleuren;
  • Verdeel de puree over 4 borden. Maak een kuiltje in de puree en schenk daar wat warme groente-jus in;
  • Verdeel de boerenkool en daarna de pijnboompitten over de borden.
Gebakken boerenkool