Ingrediënten

voor 4 personen

  • 400 ml slagroom
  • 1,5 steranijs
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 klein flesje tomatensap
  • Rasp van de schil en het sap van een kwart sinaasappel
  • 3 gelatineblaadjes
  • Dragon

Bereiding

  • Breng de slagroom met de steranijs aan de kook en laat vervolgens 30 minuten op laag vuur trekken.
  • Verhit op middelhoog vuur de olijfolie een pan met dikke bodem, voeg de tomatenpuree toe en zet 30 seconden aan. Blus af met de slagroom.
  • Voeg het tomatensap en de rasp en het sap van de sinaasappel aan de room toe.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze oplossen.
  • Verdeel de tomatenroom over borrelglaasjes en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
  • Dien de panna cotta op met wat dragonblaadjes.
Panna cotta tomaat