Ingrediënten
voor 4 personen
- 400 ml slagroom
- 1,5 steranijs
- 2 el tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 1/2 klein flesje tomatensap
- Rasp van de schil en het sap van een kwart sinaasappel
- 3 gelatineblaadjes
- Dragon
Bereiding
- Breng de slagroom met de steranijs aan de kook en laat vervolgens 30 minuten op laag vuur trekken.
- Verhit op middelhoog vuur de olijfolie een pan met dikke bodem, voeg de tomatenpuree toe en zet 30 seconden aan. Blus af met de slagroom.
- Voeg het tomatensap en de rasp en het sap van de sinaasappel aan de room toe.
- Haal de pan van het vuur, voeg de gelatineblaadjes toe en laat deze oplossen.
- Verdeel de tomatenroom over borrelglaasjes en laat 12 uur opstijven in de koelkast.
- Dien de panna cotta op met wat dragonblaadjes.
Panna cotta tomaat