Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 rijpe tomaten (roma of pomodori)
- Olijfolie
- 1 flink, harde courgette, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 flinke sjalot, fijngesneden
- 16 kappertjes (bijvoorkeur zoute)
- Sap van een kwart limoen
- Zwarte peper uit de molen
- Zout
- 8 mul-filets (alternatief: sardines)
- Paar takjes basilicum
Bereiding
- Leg de tomaten in 30 seconden in kokend water.
- Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Zet apart.
- Verhit op zacht vuur een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de blokjes courgettes tot ze beetgaar zijn, laat niet verkleuren. Zet apart.
- Verhit op zacht vuur een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de stukjes sjalot tot ze beetgaar zijn, laat niet verkleuren. Zet apart.
- * Spoel de kappertjes onder stromend water af, dep droog en snijd in stukjes.
- Doe de groenten en de kappertjes in een bak en voeg toe naar eigen smaak wat limoensap, olijfolie, zwarte peper en fijn zout.
- Schep de salsa in de bak een paar keer goed om en laat afgedekt 2 uur in de koelkast op smaak komen. Haal de salsa uit de koelkast als je de mul-filets gaat bakken.
- Bestrooi beide zijden van de mul-filets met zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Bak de filets eerst 2 minuten op de huid en vervolgens 1 minuut op de andere zijde.
- Verdeel de salsa over vier borden. Verdeel de mul-filets over de salsa. Garneer het gerecht met blaadjes basilicum.
Salsa met mul-filets