Restaurant GOUD, gouden hotspot in Rotterdam
In het pand aan de Rotterdamse Lloydstraat waar voorheen FG Bistro van Francois Geurds gevestigd was bevindt zich sinds januari 2019 restaurant GOUD. GOUD is een samenwerking tussen de chefs Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker.
Een heerlijke avond
Al langer werken Herman en Nick samen. Nick werkte als chef-kok in Herman’s restaurant Las Palmas. Na de verkoop van zijn restaurant aan Eindhovens’ Eveline Wu was er ruimte voor het nieuwe project GOUD. Nu ben ik zelf niet zo ‘van het goud’ en ‘blingbling’ maar ik was wel heel nieuwsgierig. Samen met wijnvriendin Annita ging ik eens kijken of het inderdaad allemaal goud is wat er daar blinkt. En ik moet zeggen… we hadden een avond met een gouden randje!
Cocktails door Dr. Rotterdam
Eigenlijk zijn we van plan slechts een cocktail te drinken aan de bar. De cocktailbar van restaurant GOUD is namelijk een samenwerking met speak-easy cocktailbar Dr. Rotterdam, waar ik een superleuke herinnering aan heb (lees dit maar eens!). We nemen plaats aan de bar die opvallend open is. “Zo hebben we een heel goed contact met de gasten en kunnen zij meebeleven wat we hier allemaal aan het doen zijn”. Nou, dat vinden wij tof.
De wijn- en menukaart
Terwijl wij genieten van onze cocktail en de werkzaamheden van chef Nick en zijn team in de open keuken komen langzaamaan de gasten voor het diner binnendruppelen. Jonge stelletjes, zakenlieden, een familiefeestje… De sfeer is goed dus na die cocktail volgt een mooi glas champagne. In de Ruinart Blanc de Blancs laten we een paar oestertjes zwemmen terwijl we de wijnkaart bestuderen. Naast vier van de champagnes is ook een tiental wijnen per glas te bestellen. Op de menukaart staan spannende gerechtjes als ‘Tosti met truffel, Pata Negra en Remeker RYP’ en ‘Frikandel van schaaldieren met wasabi crumble en ingelegde uitjes’. De porties zijn ongeveer gelijk, dus je kiest zelf wat je wanneer eet en hoeveel.
Restaurant Goud, een gouden vondst
Inmiddels hebben we trek gekregen. Omdat we het heerlijk naar onze zin hebben besluiten we ook de keuken eer aan te doen. Onze plek aan de bar bevalt prima, dus het restaurant zelf moet op een ander moment worden bezocht. Onze ‘cocktailshaker’ adviseert om wat gerechtjes te delen wat ons een prima plan lijkt. We genieten met een grote G. Van de wijnen, de gerechtjes en de enthousiaste ‘cocktailshaker’.
Uren later verlaten we blij en tevreden het restaurant. Het mag duidelijk zijn dat voor ons restaurant Goud een GOUDEN vondst is!
(bron: Anne-Wies.NL)