
Ingrediënten
- Olijfolie
 - 1/4 venkel, in kleine blokjes gesneden
 - 1 ons harde chorizo, in blokjes gesneden
 - 1 krop romaine sla, over de lengte doormidden gesneden
 - 2 puntpaprika’s
 - 3 eetl. balsamicoazijn
 - 6 eetl. olijfolie
 - zout
 - zwarte peper uit de molen
 
Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan, voeg de venkelblokjes toe en laat deze op laag vuur garen tot ze beetgaar zijn.
 - Trek het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes op laag vuur tot ze goudbruin zijn.
 - Gril de puntpaprika’s bij voorkeur in een gesloten barbecue.
 - Haal de gare paprika’s van de barbecue en verwijder het velletje.
 - Gril op de barbecue de romaine sla op de snijkanten.
 - Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen.
 - Sla met een vork een dressing van balsamicoazijn, olijfolie, zout en zwarte peper.
 - Leg de sla op een bord, verdeel de venkel en paprika over de sla en besprenkel royaal met de dressing.
 - Verdeel de chorizo over de sla.
 
Romaine sla met paprika en chorizo
	