Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 aubergine, over de lengte in dunne repen gesneden
- 1 courgette, over de lengte in dunne repen gesneden
- Vleestomaten, in dunne plakken gesneden
- Olijfolie, fruitige
- Sherryazijn
- Burrata (= met room gevulde mozzarella; alternatief: mozzarella)
- Groene kruiden als dille, peterselie, kervel, dragon en munt
- Grof zeezout
- Zwarte peper
Bereiding
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
- Bak 2 plakken aubergine en courgette. De overgebleven repen kun je ook bakken en de volgende dag op tafel zetten.
- Laat de plakken afkoelen en snijd ze vervolgens in lange strips.
- Verdeel de plakken tomaat en de repen groenten over een bord.
- Sla van de olijfolie en sherryazijn met een vork een vinaigrette.
- Verdeel de vinaigrette met een lepel over de salade.
- Pluk met de vingers stukken van de burrata (of mozzarella). Verdeel over de salade.
- Verdeel de kruiden over de salade.
- Bestrooi de salade met zeezout en zwarte peper.
Tomaat, burrata en groene kruiden