Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 venkelknollen
- 0,5 dl Ricard pastis
- 2 (bloed)sinaasappelen
- 1/4 bos platte peterselie, fijngehakt
- 7 stengels bieslook, fijngesneden
- 4 el witte balsamico-azijn
- 4 el zonnebloemolie
- Zout
- Zwarte peper uit de molen
Bereiding
- Snijd de harde onderkant en de stelen van de venkelknollen.
- Schaaf of snijd de venkelknollen in dunne plakken.
- Schenk de pastis in een kom en marineer de venkelplakken 15 minuten in de pastis.
- Schil de sinaasappelen, maak ze schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Meng sinaasappel door de venkel.
- Voeg de peterselie en de bieslook toe.
- Maak een dressing van de azijn en olie. Schep wat van de dressing door de venkelsalade, proef en beoordeel of je nog wat extra dressing wenst.
- Breng de salade op smaak met wat zout en zwarte peper.
Venkelsalade