De Cohiba Behike

Wat een climax!

Nieuwsberichten over Herman den blijker, kookvragen en tips, ad columns, lifestyle en nieuws

Deze week de introductie meegemaakt van s-werelds beste sigarenserie ooit, de Cohiba Behike BHK. De serie bestaat uit de Cohiba Behike BHK 52, de Cohiba Behike BHK 54 en de Cohiba BHK 56. Na een heerlijke ontvangst met een Cohiba Siglo II op een zeer toepasselijke locatie werd de Cohiba Behike BHK-serie onthuld door de directeur van CubaCigar, Tony Hoevenaars en sigarengenieter, Herman den Blijker. Na de onthulling was het natuurlijk tijd om te voelen, te ruiken en te proeven.

De Cohiba Behike sigaren zijn vervaardigd met Medio Tiempo tabak, ook wel Fortaleza 4 genoemd. Dit tabaksblad is een zeer zeldzaam blad dat afkomstig is van de bovenste twee bladeren van de in de zon geteelde tabaksplant. Ze komen echter niet bij alle tabaksplanten voor. De beschikbaarheid van de Medio Tiempo hangt namelijk af van de toewijding, de zorg en de aandacht die wordt besteed aan elke tabaksplantage, elke plant en tevens van de veranderende klimaat-omstandigheden. Door de positie in de top van de plant verkrijgen de Medio Tiempo bladeren een hogere intensiteit van smaak en kracht (Fortaleza).

De sigaren voelen heerlijk dik aan, maar dat is ook niet gek met ringmaten 52, 54 en 46! De structuur van het tabaksblad is prachtig egaal met een schitterende glans die wordt afgemaakt door een dubbel hologram om het fascinerende sigarenbandje. Het hoedje van alle vitolas is afgewerkt met een zogenaamde piggytail of varkensstaartje wat zo typerend is voor een speciale sigaar.

De geur is overweldigend zoet en voor mij tot toen onbekend, mysterieus en vol-grassig met houttonen en rozijnen. Die eerste geur blijft je bij..... zoooo lekker!! Maar let wel op! De ringmaten zijn fors! Dus de sigarenknipper dient ook deze Ring Gauges (diameters) aan te kunnen!

En dan, de smaak van deze volprezen sigaren. In mijn beleving begint de Cohiba BHK 56 zacht, grassig en zeer mild. De mysterieuze smaak streelt de papillen van de tong en geeft enige zoetheid prijs. De trek is prima en de sigaar rookt dan ook zeer makkelijk. Na de eerste centimeter in de as te hebben gelegd wordt het tijd voor de combinatie met een espresso. Deze combinatie doet het smaakpalet goed. De Cohiba BHK 56 begint al meer karakter te tonen maar blijft exceptioneel mild voor een Habano met zulke krachtige tabak. De opbouw blijft gestaag en de smaak heerlijk! Ik proef honing en de welbekende engeltjes die op de tong piesen. Deze gigant van een sigaar doet er 3 uren over om ultiem genot te verschaffen. Na deze heerlijke 3 uren neem ik afscheid van deze Heerlijke sigaar. Ik verwacht zeker dat deze sigaren na minimaal 5 - 10 jaren rijpen helemaal super zijn! En ook nu niet verkeerd ;-)

Genoten!

(bron: www.deoudeleeuw.nl)

TERUG NAAR OVERZICHT

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas

En dan is het nog maar maandag,,, wat een feest. #sushi #sushiroll #takeout #sushitime #sushitakeout #laspalmas010… https://t.co/xHJbH5gPeL