Een keuken zonder herrie? Ja, dat kan best. Maar een herrieloze oorlog of een wereld zonder ziekten? Ik weet niet of we die wereld gaan meemaken. Maar we kunnen het blijven proberen.

Ik zie liever een kind met een pollepel dan een jong met een kalasjnikov. Een kind dat met plezier een groentemes in een prei zet, heeft meer toekomst dan een met drugs volgetankte puber, bewapend met een machete. Ook dicht bij huis kom je te vaak kinderleed tegen. Als mens en vader raakt me dat. Daarom steun ik Orange Babies, Free a Child en de Stichting Dada, organisaties die zich inzetten om kinderen een hoopvolle toekomst te geven.

Stichting DaDa

Orange Babies ondersteunt in Afrika kinderen, zwangere vrouwen met hiv en hun baby's. Stichting DaDa zet zich in voor zieke Nederlandse kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. War Child werkt samen met voetbalclub Feyenoord onder de noemer ‘Spelen voor Toekomst’. Met de opbrengst van deze samenwerking worden kinderen die in een oorlog opgroeien op weg geholpen.

Voor deze organisaties kook ik regelmatig op speciale bijeenkomsten. Met z’n allen proberen we geld bij elkaar te krijgen. Dat is hard nodig. Als ik kinderen kan helpen door achter het fornuis te kruipen, dan doe ik mee. Want kinderen hebben en zijn de toekomst.

Herman den Blijker tijdens DaDa Diner 2011

Tijdens het alweer 10e DaDa Diner, Het DaDa JubelDiner in de Cruise Terminal in Rotterdam is vrijdagavond 18 november 2011 ruim € 475.000 binnengehaald voor Stichting DaDa. Die financiert daarmee projecten waarmee het ziekenhuisverblijf voor kinderen, voor zover mogelijk, veraangenaamd wordt. Te denken valt aan het inrichten van speelkamers, het verstrekken van ICT middelen zodat patientjes met vriendjes en familie in contact kunnen blijven en aankleding en inrichting van de kinderafdeling op een meer kindvriendelijke wijze.
Het geld werd binnengehaald door onder andere de verkoop van loten en een veiling van opvallende artikelen. Ook werd aandacht besteed aan de Knuffel Actie waarmee Stichting DaDa in 2010 van start is gegaan. Met deze actie worden ziekenhuizen continu voorzien met DaDa knuffels, die ze kunnen geven aan patientjes die opgenomen worden, zodat zij ondanks hun opname, starten met een positieve ervaring. Verder is voor derde keer de Timmie Award uitgereikt. Deze prijs is er voor de zorginstelling die een toonaangevend project door Stichting DaDa heeft laten uitvoeren. De Timmie Award is uitgereikt aan het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, waar Stichting DaDa een project voor kindvriendelijke voorzieningen op de poliklinieken gefinancierd heeft geheel in haven stijl, dus met een mini containerkraan en minicontainers.

Ruim vierhonderd gasten hebben genoten van de culinaire prestaties van Herman den Blijker en zijn chefs IJsbrant en Martin. Verder traden er verschillende artiesten op, zoals Glennis Grace, Replay, Pianist Paul Poulissen en het DaDa Celebration Trio en er was een spetterend optreden van Ren� Froger. DJ Geoff, heeft op swingende wijze de avond afgesloten in een gezellige afterparty.

Onder de aanwezigen waren onder andere oud-voetballer Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk, DaDa-ambassadeur Robert Eenhoorn, Thomas Verhoef van Eigen Huis en Tuin. Het DaDa Diner werd als vanouds weer gepresenteerd door Quinty Trustfull – ambassadeur van Stichting DaDa.

Herman den blijker tijdens DaDa Diner 2009

De volledige registratie

Orange Babies

Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geenfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van een melkprogramma en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen. Orange Babies is zich bewust van de immense omvang van de aidsproblematiek. Echter: afwachten is geen optie. Daarom zetten wij ons iedere dag weer in voor de mensen die ons het hardst nodig hebben!

Herman den Blijker bezocht verschillende projecten en was geraakt en onder de indruk.

TERUG NAAR OVERZICHT

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas

En dan is het nog maar maandag,,, wat een feest. #sushi #sushiroll #takeout #sushitime #sushitakeout #laspalmas010… https://t.co/xHJbH5gPeL