Geweldig om te combineren met een bezoek aan Las Palmas

Festival met gedurfde muziek

Muziek vol ongewone klanken, klanken die iets vrolijks hebben, of juist iets beklemmends. Het programma laat gevoelens alle kanten opslingeren

Van 19 t/m 21 april organiseren de Rotterdamse muziekpodia gezamenlijk RedEar, het festival voor gedurfde muziek. RedEar wordt een driedaags muziekfestival met muziek voor nieuwsgierige oren en avontuurlijke geesten. Eigentijds, nieuw, maar ook met een aantal pioniers van weleer. Spannend, maar ook ontspannend. Soms simpel, soms moeilijk, maar gegarandeerd verrijkend.

Deze derde editie strijkt het festival neer op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid. Zowel in LantarenVenster als op verschillende andere locaties op de pier zullen drie dagen lang de meest eigenzinnige en verrassende combinaties van onder andere jazz, modern klassiek en elektronica te horen zijn.

Op ontdekkingsreis

Muziek vol ongewone klanken, klanken die iets vrolijks hebben, of juist iets beklemmends. Het programma laat gevoelens alle kanten opslingeren. Vanuit die basis laat festival RedEar zijn bezoekers klanken en ritmes ontdekken die ze nog nooit eerder gehoord hebt. Met een gewaagde programmering trakteert RedEar u op een avontuurlijke muziekbelevenis ofwel: op rode oortjes.

Line up

Nog niet alle ensembles en artiesten zijn bekend, maar inmiddels zijn onder meer Steve Coleman, Nils Petter Molvaer en Bureau of Atomic Tourism, improvisatoren op het scherpst van de snede, bevestigd. De Veenfabriek brengt tijdens RedEar hun nieuwe productie met het Sirene orkest in premi�re. RedEar wordt traditiegetrouw afgesloten met een feestelijk slotconcert, dit keer in LantarenVenster door de David Kweksilber Big Band, ��n van Nederlands meest spetterende en toonaangevende ensembles voor eigentijdse muziek. Tijdens dit slotconcert gaan onder meer de RedEar opdrachtwerken van Florian Magnus Maier en Ned McGowan in premi�re.

Secrets of the Pier

Nieuw bij RedEar zijn de kleinschalige concerten op locatie van o.a. DoelenEnsemble, DoelenKwartet, Reinier van Houdt/Francisco Lopez, Stian Westerhus en het Bodurov trio ft. Theodossii Spassov. Op zondagmiddag kunnen bezoekers hun eigen programma samenstellen en een middag over de Wilhelminapier dwalen, van concert naar concert. Het punt waarop iedereen samenkomt, is het slotconcert in LantarenVenster. Deze Secrets of the Pier beloven een unieke luisterervaring te worden.

Klik hier voor het programma.

TERUG NAAR OVERZICHT

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas

Daar gaat ie lieve mensen,,, als dat geen lekkere afsluiter is van je diner,,,, #dessert #toetje #nagerecht… https://t.co/yzArsxYOKb