Kerstrecepten van Herman den Blijker

De recepten uit RTL Boulevard.

Zin in een origineel kerstdiner? Restjes over na de Kerst? Met deze recepten van Herman den Blijker blijft er geen kruimel meer over!

Kerstrecepten van Herman den Blijker


Broodpudding

Wat over is:

kerstbrood,


muffins,


oliebollen,


cake,


brioche.


(en dat is vulling is voor 1 liter bakblik)


Nodig:

Vetvrij papier en 4 tot 5 dl massa van cr�me br�l�e.

Het recept is afhankelijk van hoe oud de bewaarde zoete broodsoorten zijn. Zijn ze heel oud, snij dan alles in grove stukken. Is het brood nog vers dan volstaan grote stukken. Is het brood niet meer vers, snij dan alles in kleine stukken.

En dan:

Doe het vetvrij papier in een cakeblik, leg alle overgebleven soorten zoet brood erop, giet de massa van de creme brulee erover totdat het mengsel van het brood is verzadigd. Let op: het cakeblik moet goed gevuld zijn!

Verwarm de oven voor op 120 C en zet de broodpudding in de oven, ongeveer ��n uur. Laat het geheel daarna een dag afkoelen. En dan heb je een prima gerecht voor restverwerking na de feestdagen!


Hoe maak je massa van creme brulee?

Nodig:

0,6 l room,


0,2 l melk,


150 g suiker,


1 vanille stokje en


7 eidooiers


Snijd het vanille stokje overlangs open, zodat bij het koken de zaadjes vrijkomen en smaak geven. Doe de melk, room en 75 g suiker in een steelpan en breng het mengsel tegen de kook aan. Klop in een bekken de eidooiers met de overige 75 g suiker los.

Giet vervolgens langzaam de helft van het warme mengsel bij de losgeklopte eidooiers met suiker. Roer dit goed met de garde. Giet dit mengsel dan weer terug bij de andere helft van het warme mengsel, al kloppend en breng het geheel nu langzaam aan de kook zodat het mengsel gaar wordt. Pas op dat het mengsel geen roerei wordt!

Het mengsel is gaar als je de spatel erdoorheen haalt en je het van de spatel met je vinger eraf kan schuiven. Laat het afkoelen.



1 liter truffelveloute

Ingredienten:

2 bakjes mergelchampignons, in stukjes gesneden (inclusief de steeltjes)


4 portobello’s, fijngesneden


2 bakjes champignons, in stukjes gesneden (inclusief de steeltjes)


Bewaar een paar paddenstoelen zonder steeltjes voor de garnering, heel fijn gesneden


Potje truffeltapenade of afsnijdsel van truffels


800 ml bouillon (kippenbouillon of voor de vegetarier groenten bouillon)


200 ml room


Zwarte peper uit de molen


Zout


Olijfolie


Parmezaanse kaas, geraspt


Zet de in stukjes gesneden paddenstoelen aan in de olijfolie in een hete koekenpan. Giet vervolgens de room en de bouillon toe en breng het tegen de kook aan. Voeg zout en peper voor de smaak toe. Laat het mengsel vervolgens zachtjes inkoken.

Haal het van het vuur en blender het dan fijn. Giet het daarna door de zeef en druk goed de stukjes paddenstoel door de zeef. Zet de veloute terug op het vuur en voeg de truffel tapenade al roerend toe. Zorg wel dat het niet meer kookt!

Garnering:

Klop wat room op, goede malse mollige massa.

Neem de overgebleven paddenstoelen en zorg dat deze echt fijn zijn gesneden. Zet de paddenstoelen aan in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag. Zorg dat de pan goed heet is en de paddenstoelen fijn zijn. Doe de stukjes paddenstoel in de pan en door de hitte verdampt het vocht gelijk uit de paddenstoelen. Voeg nog wat zout en peper voor de smaak toe.


TERUG NAAR OVERZICHT

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas