Créme Brulée


Dit is gewoon een verse créme brulée. De vanille die erop zit blijft bovendrijven. Daaraan is te zien dat de compositie gaar is. Het komt ook wel eens voor dat er een zwart laagje onderin zit, als je er een lepel uit neemt. Dan is de compositie niet gaar.

De compositie is een mengsel van melk, eidooiers en suiker in een bepaalde verhouding. Sla eerst de eidooiers op, met de helft van de suiker en kook de melk met de andere helft van de suiker. De recepten hiervoor zijn echt te vinden. Van de melk die wordt gekookt moet de helft bij de eidooiers gegooid worden en dit wordt helemaal gaar geslagen. Daarna gaat alles met de eidooiers en de suiker weer in de pan. Vervolgens moet het mengsel geroerd worden, tot het dik is. Om te testen of het mengsel goed is, pak je een lepel créme brulée uit de pan. Daar trek je een vinger doorheen. Als de streep blijft staan, als er geen druppels ontstaan, dan is het gaar. Is dit het geval, dan moet het mengsel afkoelen. Is de créme brulée afgekoeld, kan het in bakjes gegoten worden, waarbij het eigenlijk niet meer dan 2 cm dik moet zijn. Dit heeft te maken met het karameliseren van de suiker. Als het mengsel in het bakje te dik is, dan blijft de onderkant hartstikke koud, terwijl de bovenkant warm is. Het moet juist een beetje zalvig, lekker, je mond uit lopen.

Als je de suikerlaag gaat karameliseren, moet er rekening gehouden worden met het feit dat het puntje van de brander het heetst is. Daarmee wordt de suiker gekarameliseerd. Het is handig om het bakje in de hand te houden en dan onderaan beginnen met karameliseren. Als je bovenaan het bakje begint, dan gaat de hitte van de punt steeds over het hele bakje. Begin daarom onderaan, tot het bruin wordt. Rietsuiker is hier erg geschikt voor, omdat dit goed kleurt

TERUG NAAR OVERZICHT

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas

En dan is het nog maar maandag,,, wat een feest. #sushi #sushiroll #takeout #sushitime #sushitakeout #laspalmas010… https://t.co/xHJbH5gPeL