Truffelsoep


Truffelsoep is eigenlijk een geluk bij een ongeluk, want het is eigenlijk afvalverwerking. Op een gegeven moment hadden we zo verschrikkelijk veel paddenstoelen; afval, schilletjes, stompjes, afsnijdsels. Vroeger werd de truffel nog geschild. Het stomste wat we konden doen, maar dat vonden die chef koks geweldig waarschijnlijk. Dan ging alles in de vriezer, maar er moest iets gedaan worden met dat afval.

Vroeger werd het gewoon allemaal opgezet. Dit kan met een groentebouillon of een paddenstoelenbouillon of een kippenbouillon of wat voor bouillon erbij dan ook. Het wordt dan helemaal gereduceerd, een staafmixer er doorheen, door een zeef wrijven enzovoort.�

Maar eigenlijk is het heel simpel. Bak het gewoon op, voegt allerlei smaken toe, gewoon wat je lekker vindt, voeg wat room toe, reduceer, kook het in en voeg eventueel extra paddenstoelen toe, voor de vulling. Dan krijg je gewoon een heel lekkere soep. In plaats van truffel kunnen er ook paddenstoelen in, maar de truffel maakt het wel net wat lekkerder. Als vervanging kunnen er ook tapenades gebruikt worden, maar pas wel goed op welk wordt gebruikt. Dit (ie filmpje) is paddenstoelen en truffel, wat olijfolie en een heel klein beetje ansjovis. Dit proef je niet, maar het geeft wel een heel lekker zoutje. Wordt er tapenade toegevoegd, verhit het dan niet opnieuw, want dan schift het.

TERUG NAAR OVERZICHT

Lifestyle

Loyalty kaart

Om te profiteren van alle voordelen heeft u een persoonlijke loyalty Las Palmas Card nodig, geregistreerd op naam en huidige adres. De loyalty Las Palmas Card aanvragen is heel eenvoudig. Dat kan via deze site of bij de receptie van Restaurant las Palmas.

Tweets uit Las Palmas

Daar gaat ie lieve mensen,,, als dat geen lekkere afsluiter is van je diner,,,, #dessert #toetje #nagerecht… https://t.co/yzArsxYOKb